Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Seniori v Prievidzi zistili viac o sociálnych službách a podvodoch

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V rámci prevencie sa seniori dozvedeli o bezpečnosti a obozretnosti pri rokovaní s cudzími osobami, o rôznych formách podvodov, ktoré sú páchané na senioroch, a spôsoboch, ako sa chrániť.

Prievidza 16. februára (TASR) - Seniori z Denného centra Necpaly v Prievidzi sa dozvedeli o rôznych formách poskytovania sociálnych služieb i prevencii, ako sa chrániť pred podvodmi. Sociálne poradenstvo pod záštitou mesta absolvovali v stredu (15. 2.). Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"Témou stretnutia bolo poskytovanie sociálnych služieb, podmienky a možnosti ich zabezpečovania, informácie o formách poskytovania, ako aj kontaktné osoby, ktoré chod jednotlivých služieb zabezpečujú," uviedla Krajčiová. Dôležitou súčasťou boli podľa nej i informácie o rizikách pri rokovaní s poskytovateľmi neregistrovaných súkromných služieb.

"Veľmi vítame a podporujeme takéto osvetové akcie pre našich seniorov, pretože sú v dnešnej dobe ohrození prešpekulovanými podvodníkmi ešte viac ako v minulosti," skonštatovala primátorka Katarína Macháčková.

V rámci prevencie sa seniori dozvedeli o bezpečnosti a obozretnosti pri rokovaní s cudzími osobami, o rôznych formách podvodov, ktoré sú páchané na senioroch, a spôsoboch, ako sa chrániť. "Zároveň dôchodcovia dostali tlačený informačný materiál, ku ktorému sa v prípade potreby môžu kedykoľvek vrátiť," dodala hovorkyňa mesta.