Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Seniorom v Nitre pomôžu zvládať epidémiu aj psychológovia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Služba je dostupná denne v pracovných dňoch v čase od 8. do 10. hodiny.

Nitra 3. apríla (TASR) – Seniorom v zariadení sociálnych služieb (ZSS) Viničky v Nitre pomáhajú zvládať situáciu s epidémiou ochorenia COVID-19 psychológovia. ZSS spustila v spolupráci s Katedrou psychológie Pedagogickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici projekt Linka psychologickej pomoci SenSkype.

Pre seniorov, ťažko zdravotne postihnutých obyvateľov zariadenia ZSS Viničky, ale aj pre zamestnancov sú k dispozícii psychológovia a študenti psychológie, ktorí online, prostredníctvom počítača a programu Skypu, poskytujú poradenstvo. Služba je dostupná denne v pracovných dňoch v čase od 8. do 10. hodiny.

Obyvatelia ZSS sa môžu na odborníkov obracať s otázkami o hrozbe šírenia ochorenia COVID-19 a o opatreniach ako nákaze koronavírusom predchádzať. „Môžu konzultovať aj to, ako zvládať obmedzenia, strach a neistotu, ktoré s touto hrozbou súvisia, ako zvládnuť obdobie počas uzatvorenia zariadenia a ďalšie problémy súvisiace s epidémiou,“ uviedla hovorkyňa predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Oľga Prekopová. Ako pripomenula, denný časový rozsah poskytovaného poradenstva bude postupne upravovaný podľa potrieb ZSS, záujmu klientov a zamestnancov.