Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Séria koncertov na podporu Ukrajiny pokračovala v Nitre aj Trnave

Na snímke deti počas podujatia Koncert pre Ukrajinu v Trnave v nedeľu 6. marca 2022. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Účastníci koncertu, výťažok ktorého pôjde na účet organizácie Človek v ohrození, minútou ticha odsúdili agresiu Ruska.

Nitra/Trnava 6. marca (TASR) – Séria koncertov na podporu vojnou sužovanej Ukrajiny pokračovala v nedeľu v ďalších slovenských mestách. Na Svätoplukovom námestí v Nitre sa predstavilo 17 umelcov vrátane Desmodu, Gladiátora, Zuzany Smatanovej, Dominiky Titkovej či Jamestownu.

V Trnave sa hudobníci predstavili netradične na balkóne Divadla Jána Palárika na Trojičnom námestí. Na hudobnom koncerte zahrali Hudba z Marsu, Mária Čírová, Bystrík, Allan Mikušek, ale aj írsky hudobník žijúci v Trnave Graeme Mark a dvojica reperov a poetov Modré hory. Účastníci koncertu, výťažok ktorého pôjde na účet organizácie Človek v ohrození, minútou ticha odsúdili agresiu Ruska.

Sériu koncertov pripravila Hudobná únia Slovenska v spolupráci s rôznymi inštitúciami a samosprávami. „Hlavným posolstvom siedmich podujatí je verejné vyjadrenie spolupatričnosti a solidarity s Ukrajinou a jej obyvateľmi na námestiach najväčších slovenských miest,“ uviedli organizátori. Prvý koncert odštartovali vo štvrtok 3. marca v Trenčíne.