Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Niekdajší penzión v Sielnici sa zmení na domov pre seniorov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zariadenie bude slúžiť pre 20 ubytovaných klientov.

Sielnica 15. novembra (TASR) – Niekdajší penzión v Sielnici v okrese Zvolen, ktorý vlastní obec, sa má zmeniť na domov pre seniorov. Prestavba si vyžiada približne 1,5 milióna eur a samospráva ju chce financovať z Európskeho sociálneho fondu, Operačného programu Efektívna verejná správa, prostredníctvom Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).

Projekt je zahrnutý do integrovanej územnej stratégie okresov Zvolen, Detva a Krupina za oblasť sociálnych služieb. Na stavbu už máme pripravené aj právoplatné stavebné povolenie,“ uviedla pre TASR starostka Sielnice Anna Gavajdová.

Zariadenie bude slúžiť pre 20 ubytovaných klientov. Na poschodiach bude deväť dvojlôžkových izieb, z toho tri izby budú kompletne vybavené pre klientov s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie a dve jednolôžkové izby, z toho jedna bude vybavená pre klientov s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie. Budú tam tiež miestnosti pre opatrovateľky. Na prízemí bude spoločenská miestnosť, miestnosť odborných služieb, terapeutická miestnosť, hygienické priestory, jedáleň s výdajňou jedál a kancelárie. V suteréne budú práčovňa, sklad a šatne pre zamestnancov.

Domov by mal prioritne poskytovať služby obyvateľom obce, keďže dopyt po takomto type zariadení je medzi obyvateľmi obce veľký.