Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Silný vietor v Levoči spôsobil viaceré škody na mestskom majetku

Ilustračné ftoo Foto: TASR/Pavel Neubauer

Mestská polícia, Technické služby Mesta Levoča a ďalšie zložky integrovaného záchranného systému v meste sú od pondelka v pohotovosti.

Levoča 28. marca (TASR) - Silný vietor spôsobil v pondelok (27. 3.) v Levoči viaceré škody aj na majetku mesta. Mestská polícia aj ďalšie mestské organizácie sú v pohotovosti a zasahovali na viacerých miestach. V meste boli zaznamenané extrémne silné nárazy vetra, ktoré dosahovali rýchlosť 25,5 metra za sekundu. Radnica o tom informuje na sociálnej sieti.

"Došlo k vyvráteniu viacerých stromov v rôznych lokalitách mesta. Hlavne na sídlisku Západ, v lesoparku Schissplatz. Ďalšie škody vznikli na mestskom cintoríne v Levoči, kde popadalo viacero stromov, ktoré poškodili hrobové miesta. Všetky škody sa aktuálne monitorujú a riešia s jednotlivými poisťovňami. Menšie škody vznikli aj na budove zimného štadióna, kde došlo k deformácii oplechovania," uvádza mesto.

Mestská polícia, Technické služby Mesta Levoča a ďalšie zložky integrovaného záchranného systému v meste sú od pondelka v pohotovosti.

"Mestská polícia prijala v tejto súvislosti viacero oznámení a zasahovala na niekoľkých miestach. Regulovala dopravu vo viacerých lokalitách, pri stavenisku obchodného centra riešila situáciu so spadnutým oplotením. O pomoc hasičov požiadali na Sídlisku Západ, kde v blízkosti základnej školy spadol strom," približuje radnica.

Mestská polícia škody naďalej monitoruje a Technické služby mesta Levoča pracujú na ich odstránení.