Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Silný vietor v Šali poškodil bytovku a strechu budovy krízového centra

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Správca bytovky na Kráľovskej ulici dostal informáciu o padnutých kachličkách z fasády objektu v popoludňajších hodinách.

Šaľa 28. marca (TASR) – Silný vietor, ktorý zasiahol Šaľu v pondelok 27. marca v popoludňajších hodinách, spôsobil v meste škody. "Nadpriemerná a nezvyčajná sila vetra, netypická pre náš región, poškodila bytovku na Kráľovskej ulici i strechu na budove krízového centra," informovala hovorkyňa mesta Erika Kollerová.

Správca bytovky na Kráľovskej ulici dostal informáciu o padnutých kachličkách z fasády objektu v popoludňajších hodinách. Situáciu okamžite riešil a urobil všetko pre zamedzenie vzniku ďalších škôd. "Vzniknutá škoda sa rieši s dotknutou osobou, ktorej vznikla škoda na vozidle, ako poistná udalosť," potvrdila Kollerová. Správca bytovky v súčinnosti s mestom Šaľa podnikajú ďalšie kroky smerom k zhotoviteľovi stavby, vzniknutú situáciu reklamujú. Nateraz je budova zabezpečená a hneď, ako to počasie dovolí, zhotoviteľ stavby zabezpečí opravu fasády a tiež kontrolu fasády na celej budove.

V dôsledku veľmi silného vetra sa odtrhla aj časť strechy na budove Krízového centra v Šali. Situácii sa intenzívne venujú pracovníci z majetkového a investičného oddelenia mestského úradu.