Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Silvester v Košiciach vyvrcholil pyromuzikálnym ohňostrojom

Silvester a vítanie Nového roka na Hlavnej ulici v Košiciach 1.januára 2013. Foto: TASR/Milan Kapusta

Súčasťou osláv bol po takmer desiatich rokoch obnovený Detský Silvester so zábavným programom, ktorý sa konal dopoludnia v priestoroch Historickej radnice.

Košice 1. januára (TASR) - Niekoľko tisíc Košičanov, najmä z radov mladej generácie, vítalo príchod nového roku 2013 v centre mesta. Silvestrovské oslavy na Hlavnej ulici vyvrcholili polnočným štvorminútovým pyromuzikálnym ohňostrojom, ktorý kombinoval pyrotechnické efekty s hudobným podkladom.

Silvester a vítanie Nového roka na Hlavnej ulici v Košiciach 1. januára 2013.
Foto: TASR/Milan Kapusta
Päťhodinová veľká hudobno-zábavná a tanečná rozlúčka so starým rokom v "revival štýle" s hitmi legendárnej švédskej skupiny ABBA či americkej kapely Bon Jovi sa odohrávala pri súsoší Immaculata od 20.00 h. Posledné sekundy odrátaval s oslavujúcimi aj primátor Richard Raši, ten Košičanom zaželal veľa šťastia a úspechov do nového roku, v ktorom ich mesto bude Európskym hlavným mestom kultúry (EHMK).

Silvestrovský program pozostával z kapiel ABBA Born Again, Kabát Revival, Bon Jovi Revival, skupiny Ščamba či tanečného súboru Vánok, moderoval Richard Herrgott.

"Celkovo stáli silvestrovské oslavy 9800 eur vrátane ohňostroja," uviedla pre TASR Linda Šnajdárová z komunikačného referátu magistrátu Košíc. Oproti minulému roku tak mesto ušetrilo 2000 eur.

Súčasťou osláv bol po takmer desiatich rokoch obnovený Detský Silvester so zábavným programom, ktorý sa konal dopoludnia v priestoroch Historickej radnice.

Košice sa už pripravujú na oficiálny štart EHMK, ktorého otvárací ceremoniál sa uskutoční vo veľkolepom štýle 19. januára 2013.