Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Situácia s ochorením COVID-19 v nemocniciach na Zemplíne je stabilná

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Najviac pacientov (40) s ochorením COVID-19 je aktuálne hospitalizovaných v nemocnici v Trebišove, najmenej (20) vo Vranove nad Topľou.

Humenné 14. marca (TASR) – Počet pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 v nemocniciach na Zemplíne sa za posledné týždne mení len nepatrne, situácia je stabilná. Kým uplynulý týždeň hlásila najväčší prírastok obsadených covidových lôžok mestská Nemocnica Snina, aktuálne ich eviduje najväčší úbytok.

Ako pre TASR uviedla námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť sninskej nemocnice Jana Kapáková, v pondelok sa tamojší zdravotníci starali o 25 pacientov s ochorením spôsobeným novým koronavírusom. Pred týždňom (7. 3.) ich bolo 33.

Podľa informácií, ktoré TASR poskytla PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová, v štyroch nemocniciach klesol za sedem dní počet hospitalizovaných na covidových lôžkach zo 127 na 123.

Najviac pacientov (40) s ochorením COVID-19 je aktuálne hospitalizovaných v nemocnici v Trebišove, najmenej (20) vo Vranove nad Topľou.

V Michalovciach, kde sa počet hospitalizovaných na covidových lôžkach za týždeň znížil o šesť, je v pondelok 34 pacientov s ochorením COVID-19. V humenskej nemocnici pribudli štyria pacienti, zdravotníci ich tam aktuálne evidujú 29.

V regióne je v pondelok v užívaní päť umelých pľúcnych ventilácií, po jednej v Humennom a Trebišove, tri v michalovskej nemocnici.