Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Situácia v levickej nemocnici sa po niekoľkých týždňoch zlepšila

Ilustračné foto. Foto: TASR – Maroš Černý

Situácia sa zlepšila v počte pacientov aj v počte nakazených zdravotníkov.

Levice 26. novembra (TASR) – V levickej nemocnici sa v posledných dňoch zlepšila pandemická situácia. Postupne sa tam znižuje počet pozitívnych pacientov i zamestnancov.

Ako uviedla námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľstvo Helena Dudášová, zlepšenie stavu prichádza po veľmi ťažkých uplynulých týždňoch. „K dnešnému dňu evidujeme celkovo 13 pacientov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Na ARO COVID oddelení nie je momentálne umiestnený nikto,“ skonštatovala.

Podľa Dudášovej sa výrazne zlepšila aj situácia v počte nakazených zdravotníkov. „Aktuálne máme pozitívnych sedem kolegov, deväť ďalších je v povinnej karanténe. Je to takmer o dve tretiny menej ako v uplynulých týždňoch,“ uviedla.

Nemocnica okrem pozastavených plánovaných operácií funguje v štandardnom režime. Žiadne z oddelení nebolo pre nový koronavírus zatvorené. „V celej nemocnici sa naďalej dodržujú prísne protiepidemiologické opatrenia. Všetci zdravotnícki pracovníci majú k dispozícii dostatok ochranných osobných pracovných pomôcok. Aktuálne v nemocnici vypomáhajú štyria zdravotníci, ktorých zabezpečil na základe oficiálnej žiadosti okresný úrad,“ doplnila Dudášová.