Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Situácia v lokalite Harčáš je podľa vedenia mesta zvládnuteľná

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Komárne z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 nariadil mestu zabezpečiť dodržiavanie karanténnych opatrení v mestskej časti Veľký Harčáš.

Komárno 5. februára (TASR) – Mesto Komárno urobí všetko preto, aby mala situáciu v mestskej časti Veľký Harčáš pod kontrolou a zabránila šíreniu nového koronavírusu v lokalite. Podľa vedenia mesta je momentálna situácia zvládnuteľná a nie je potrebné úplné uzavretie mestskej časti.

Terénni pracovníci vykonávajú pravidelnú osvetu v tejto komunite, aby zabránili šíreniu vírusu. Mestská polícia v spolupráci so štátnou políciou sleduje pohyb ľudí v lokalite a nepúšťajú do mesta tých, ktorí nemajú negatívny test. V lokalite Harčáš bola dočasne zastavená aj premávka mestskej hromadnej dopravy,“ spresnila opatrenia samospráva.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Komárne z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 nariadil mestu zabezpečiť dodržiavanie karanténnych opatrení v mestskej časti Veľký Harčáš. Mesto má zároveň zabezpečiť dodržiavanie izolácie v domácom prostredí nariadenej osobám pozitívnym na ochorenie COVID-19, ako aj všetkým osobám, ktoré boli v úzkom kontakte s osobami pozitívnymi na ochorenie COVID-19 bývajúcimi na adrese Veľký Harčáš 61. V prípade zistenia porušenia karantény je samospráva povinná zabezpečiť obmedzenie pohybu v rámci mesta Komárno a zabezpečiť neodkladné hlásenie porušenia karantény na RÚVZ v Komárne.

Výsledky skríningového testovania v Komárne potvrdili, že pred dvoma týždňami bol podiel pozitívnych testov v lokalite Harčáš 5,73 percenta, pred týždňom sa znížil na 4,37 percenta. Terénni sociálni pracovníci mesta zmapovali danú situáciu a v spolupráci s RÚVZ zrealizovali v stredu (3.2.) PCR testovanie v komunite, kde boli opakovane otestovaní pozitívne diagnostikovaní občania a osoby žijúce s nimi v spoločnej domácnosti. Zo 72 odberov bolo 13 pozitívnych.