Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Situácia v nemocnici v Skalici je stabilizovaná

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Za uplynulý týždeň nemocnica vykonala 440 PCR testov s priemernou dennou pozitivitou na úrovni desať percent a 76 operácií.

Skalica 25. mája (TASR) - Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Skalica zostáva aj po ďalšom týždni stabilizovaná situácia, keď eviduje 12 pacientov pozitívnych na nový koronavírus. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel Martina Pavliková.

Žiadny pacient nevyžaduje riadené dýchanie s podporou umelej pľúcnej ventilácie. "Jeden zamestnanec je vylúčený z pracovného procesu pre ochorenie COVID-19. Za uplynulý týždeň nemocnica vykonala 440 PCR testov s priemernou dennou pozitivitou na úrovni desať percent a 76 operácií," uviedol riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.

Nemocnica očkuje registrovaných záujemcov o vakcináciu v tzv. kláštornej časti nemocnice. "Po minulotýždňovom navýšení kapacity vakcinácie je počet zaočkovaných v minulom týždni 1323," informovala Pavliková.

Všetci záujemcovia o očkovanie sa musia vopred registrovať na portáli korona.gov.sk. "Až po pridelení termínu formou SMS sa môžu dostaviť na očkovanie. Platí to už aj pre sprevádzajúcu osobu pri senioroch nad 70 rokov,“ doplnila hovorkyňa.