Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Situácia vo FN Trenčín sa zlepšuje, anestéziologický tím je vyťažený

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vo FN Trenčín je aktuálne hospitalizovaných 78 pacientov s ochorením COVID-19, z nich 11 je na umelej pľúcnej ventilácii.

Trenčín 21. apríla (TASR) - Situácia vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín sa zlepšuje, klesá počet pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 a aj počet zamestnancov, ktorí sú pre ochorenie a karanténu mimo služby. TASR o tom informovala hovorkyňa FN Trenčín Martina Holecová.

„Tešíme sa z priaznivejšej epidemiologickej situácie, ktorá sa odráža v znižovaní počtu hospitalizovaných pacientov s novým koronavírusom. Na základe zlepšujúcej sa epidemiologickej situácie postupne začneme s konsolidáciou reprofilizovaných lôžok na niektorých oddeleniach. Návrat do pôvodného režimu vrátane obnovy operatívy je však podmienený počtom pacientov s COVID-19 vyžadujúcich si napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Keďže máme k dnešnému dňu hospitalizovaných 11 pacientov na covidovom oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) a zároveň troch pacientov na 'bielom' OAIM, je náš anestéziologický tím aj naďalej veľmi vyťažený,“ zdôraznila Holecová.

Vo FN Trenčín je aktuálne hospitalizovaných 78 pacientov s ochorením COVID-19, z nich 11 je na umelej pľúcnej ventilácii. Ďalších 55 pacientov čaká na výsledky testov. Pre pacientov s ochorením na nový koronavírus majú momentálne voľných 35 lôžok a tri lôžka s umelou pľúcnou ventiláciou.

„K dnešnému dňu máme z dôvodu karantény alebo práceneschopnosti z pracovného procesu vyradených 80 zamestnancov - sedem lekárov, 44 sestier a 29 ostatných zdravotníckych pracovníkov,“ doplnila hovorkyňa.