Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Covidové lôžka nemocnice v Skalici sú na 95 % zaplnené

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

K pondelku sa v nemocnici lieči 40 pacientov pozitívnych na nový koronavírus.

Skalica 20. decembra (TASR) - Epidemiologická situácia vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica je naďalej kritická. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.

Lôžka pre pacientov s novým koronavírusom sú na 95 percent zaplnené. "Plánované výkony a hospitalizácie sú zastavené a v nemocnici naďalej platí aj zákaz návštev. Vakcinačné centrum a odberové jednotky na covidové testovanie pracujú v upravenom režime," uviedla Pavliková.

K pondelku sa v nemocnici lieči 40 pacientov pozitívnych na nový koronavírus. "Medzi nimi bolo evidovaných len sedem očkovaných. Štyria pacienti zo 40 sú pripojení na umelú pľúcnu ventiláciu na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Medzi zamestnancami je osem chorých, dvaja ďalší sú v karanténe," doplnila hovorkyňa nemocnice.

V týždni od 13. decembra otestovali v mobilnej odberovej jednotke PCR testami 810 osôb. "Pozitivita PCR testov neklesla už tretí týždeň pod 40-percentnú hranicu. Antigénovými testami bolo otestovaných za minulý týždeň 640 osôb. Od 27. decembra bude odberová jednotka v budove hniezda záchrany uzavretá a testovať sa bude len v odberovej jednotke pri patológii a infektologickej ambulancii," informovala Pavliková. Odberové jednotky sú mimo prevádzky na Štedrý deň a na Nový rok.

Ako doplnila, nemocnica zintenzívnila očkovanie. Denná kapacita očkovania je aktuálne 350 až 400 osôb, očkuje sa aj bez registrácie. Naďalej sa očkuje prvou až treťou dávkou vakcíny. "Minulý týždeň sa dalo očkovať vo vakcinačnom centre nemocnice 1699 osôb, čo predstavuje nárast o viac ako 40 percent v porovnaní s predchádzajúcim týždňom," doplnil riaditeľ nemocnice Jakub Rybár. Prerušenie prevádzky vakcinačného centra je plánované od 24. do 26. decembra a od 31. decembra do 2. januára.