Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Skalická nemocnica zatvára vakcinačné centrum pre nezáujem o očkovanie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť desiatim pacientom s novým koronavírusom. Dvaja z nich sú podľa aktuálnych údajov očkovaní tromi dávkami.

Skalica 19. apríla (TASR) - Vakcinačné centrum vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica bude od 25. apríla pre pretrvávajúci nezáujem verejnosti o očkovanie zatvorené. K prípadnej zmene vo vakcinácii môže viesť eventuálne sprístupnenie novej očkovacej látky verejnosti. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.

Ako doplnila, hodnoty parametrov epidemiologického vývoja, ktoré sú sledované v nemocnici, poukazujú na zlepšujúcu sa pandemickú situáciu.

Nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť desiatim pacientom s novým koronavírusom. Dvaja z nich sú podľa aktuálnych údajov očkovaní tromi dávkami. "Týždenný priemer PCR pozitivity je na hranici 30 percent, čo je hodnota, akú sme evidovali naposledy začiatkom januára. Žiadny zamestnanec nevykazuje pozitivitu na ochorenie COVID-19," uviedol riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.

Počas uplynulého týždňa nemocnica otestovala PCR testami 363 osôb a priemerná pozitivita dosiahla úroveň 30 percent. Pre účely antigénových a PCR odberov je odberová jednotka naďalej otvorená v pracovné dni dopoludnia do 11.00 h.