Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Skalická nemocnica identifikuje pacientov prostredníctvom náramkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Náramok nasadzuje aj odníma zdravotnícky personál.

Skalica 22. septembra (TASR) - Fakultná nemocnica AGEL Skalica začala u hospitalizovaných pacientov používať identifikačné náramky. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková. Ako doplnila, s ich použitím je totožnosť pacienta pred každým podaním lieku a každým výkonom personálom overiteľná.

"Pacient dostane náramok pri prijatí, až keď je zaevidovaný do nemocničného informačného systému. Jednorazové náramky z mäkkého plastu sú certifikované a hygienicky nezávadné,“ uviedla Pavliková.

Náramok nasadzuje aj odníma zdravotnícky personál. Pri preklade z oddelenia na oddelenie v rámci nemocnice dostáva pacient nový identifikačný náramok. Ten má pacient po dobu celej hospitalizácie. Pri tomto spôsobe výroby a distribúcie sú zabezpečené všetky požiadavky kladené na ochranu osobných údajov pacienta v zmysle GDPR.

"Keďže ide o jediný a zatiaľ najbezpečnejší spôsob následnej identifikácie pacienta, do konca roka plánujeme opatriť tlačiarňami aj ostatné lôžkové oddelenia. V dohľadnej dobe plánujeme rozšíriť rozsah použitia náramkov aj pri evidencii podania liekov a meraní glukózy," informoval riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.