Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Skalická nemocnica spustila výstavbu nového lôžkového pavilónu

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Michal Svítok

Stavba financovaná z Plánu obnovy a odolnosti bude ukončená do júna 2026, informoval riaditeľ nemocnice Vladislav Šrojta.

Skalica 23. mája (TASR) - Fakultná nemocnica Agel Skalica spustila výstavbu nového lôžkového pavilónu internistických disciplín. Vznikne na mieste pavilónu bývalej neurológie. Stavba financovaná z Plánu obnovy a odolnosti bude ukončená do júna 2026, informoval riaditeľ nemocnice Vladislav Šrojta.

Projekt si vyžiada investície prevyšujúce 27 miliónov eur, ktoré nemocnica získala z prostriedkov Plánu obnovy a odolnosti SK. Výstavba pavilónu sa začne ihneď po ukončení búracích prác starej budovy. Vyvolané investície s tým spojené vynaloží Agel z vlastných zdrojov, potvrdil predseda predstavenstva Agel Michal Pišoja.

Štvorposchodový pavilón bude mať kapacitu 96 lôžok s logistickým usporiadaním v zmysle diagnostiky, hospitalizácie a liečby pacienta, najvyšší možný komfort v rámci prístrojového vybavenia, ale aj obsluhy, starostlivosti a prístupu zdravotníckeho personálu. Súčasťou projektu je prepojenie nového pavilónu s hlavnou budovou, čím vznikne moderná monobloková nemocnica 21. storočia, zhodnotil prínos projektu Šrojta.