Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Skalická nemocnica zakázala návštevy hospitalizovaných pacientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pre hospitalizovaných pacientov to znamená, že od pondelka nie je možné, aby sa v nemocnici stretli so svojimi príbuznými.

Skalica 11. júla (TASR) - Fakultná nemocnica Agel Skalica zakázala návštevy hospitalizovaných pacientov. Rozhodnutie je reakciou vedenia nemocnice na aktuálnu pandemickú situáciu v regióne. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

"Na základe stúpajúceho počtu hospitalizovaných pacientov a zvyšujúceho sa počtu pozitívne testovaných v SR sme znovu rozhodli o zákaze návštev na lôžkových oddeleniach. Súčasná situácia zvyšuje riziko prenosu ochorenia a cieľom je chrániť pacientov, ale aj zamestnancov. Ide o preventívne opatrenie, uvidíme, aký bude ďalší vývoj,"
uviedol námestník riaditeľa Daniel Vidovič.

Pre hospitalizovaných pacientov to znamená, že od pondelka nie je možné, aby sa v nemocnici stretli so svojimi príbuznými. "Výnimka zo zákazu návštev bude len u pacientov v terminálnom štádiu, povolenie na návštevu dostane kňaz, respektíve duchovný. V nemocnici naďalej platí dodržiavanie platných protiepidemických opatrení. Poskytovanie zdravotnej starostlivosti v rámci ambulancií pokračuje ďalej bežným spôsobom," doplnila Pavliková.