Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Skalická turistická kancelária hľadá sprievodcov na letnú sezónu

Na ilustračnej snímke erb mesta Skalica. Foto: TASR - Martin Baumann

Ako uviedla vedúca kancelárie Renáta Medňanská, z prihlásených záujemcov vyberú najlepších, s ktorými budú pracovať a pripravovať ich nielen po odbornej, ale aj jazykovej stránke.

Skalica 12. januára (TASR) - S náborom sprievodcov pamiatkami mesta na nadchádzajúcu letnú sezónu začala od januára Turistická informačná kancelária (TIK) v Skalici. TASR o tom informovala vedúca kancelárie Renáta Medňanská. Mesto ponúka 12 pamiatok, ktoré si môžu návštevníci pozrieť celoročne.

"Sprievodcovia musia byť najmä komunikatívni, mať všeobecný rozhľad o histórii a dianí v meste, samostatnosť či znalosť anglického jazyka. Minimálny vek sprievodcu musí byť 16 rokov," doplnila pre TASR Medňanská.

Ako uviedla, z prihlásených záujemcov vyberú najlepších, s ktorými budú pracovať a pripravovať ich nielen po odbornej, ale aj jazykovej stránke. Prihlášky musia záujemci odovzdať do 31. januára osobne v Turistickej informačnej kancelárii alebo poslať mailom na tik@mesto.skalica.sk.

"Záujemcov budeme kontaktovať a oznámime termín prijímacieho konania, po ktorom vybraní uchádzači prejdú školiacim seminárom o histórii pamiatok. Výklad o pamiatke musí sprievodca taktiež ovládať v anglickom jazyku," informovala Medňanská.