Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Skalické dni ukončia letnú turistickú sezónu v meste

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Počas Skalických dní je pripravený aj sprievodný program. Návštevníci môžu počas celého trvania zavítať do mestských pamiatok, ktoré budú sprístupnené zdarma.

Skalica 18. septembra (TASR) – V Skalici sú Skalické dni tradičným podujatím, ktoré ukončí turistickú sezónu. Tohtoročný program sa uskutoční od piatka 20. septembra do nedele 22. septembra. Informoval o tom organizátor podujatia na stránkach turistickej informačnej kancelárie.

Kultúrny a spoločenský program si budú môcť návštevníci pozrieť na viacerých scénach, na ktorých vystúpia známi umelci, ale aj deti z miestnej základnej umeleckej školy. "Novinkou je Talk show scéna, kde sa počas troch dní vystrieda veľa zaujímavých hostí, ktorí budú rozprávať o rôznych témach a projektoch," uvádza organizátor podujatia.

Počas Skalických dní je pripravený aj sprievodný program. Návštevníci môžu počas celého trvania zavítať do mestských pamiatok, ktoré budú sprístupnené zdarma. Vo výstavných priestoroch Záhorského múzea bude k nahliadnutiu výstava od fotografa Eduarda Timka a v Galérii u františkánov výtvarníka Viktora Kováča.

Skalické dni v uplynulom roku navštívilo 25.156 návštevníkov, z toho 21.144 si zakúpilo vstupenku. Väčšina z nich si ju zakúpila v predpredaji, až 19.838. Celkovo sa na vstupenkách vybralo 91.865,50 eura. Okrem platených lístkov mesto vydalo 3392 promo lístkov.

Aj pri takejto návštevnosti skončilo podujatie pre mesto v strate 63.161,02 eura. Pre porovnanie Skalické dni si vyžiadali výdavky v celkovej výške 199.588,88 eura, kým organizovanie najväčšieho podujatia v Trnavskom samosprávnom kraji, ktorým je Tradičný trnavský jarmok, stálo mesto Trnava podľa zverejnenej správy 115.000 eur. Skalické dni napriek tomu, že sa na podujatie predávali lístky, vyprodukovali pre mesto v roku 2018 stratu, naopak jarmok mestu Trnava priniesol zisk 77.000 eur.