Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Skalickou nemocnicou prešlo v minulom roku viac ako 221.000 pacientov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Napriek obmedzeniam v poskytovaní ambulantnej a lôžkovej starostlivosti, ktoré si vyžiadala pandémia, pokračovala nemocnica v starostlivosti aj o necovidových pacientov.

Skalica 21. januára (TASR) - Ambulantnými pracoviskami Fakultnej nemocnice Agel Skalica prešlo v minulom roku viac ako 221.000 pacientov. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí, Martina Pavliková.

Z celkového počtu približne 270.000 vykonaných ambulantných vyšetrení viac ako 30 percent tvorili rádiologické, respektíve zobrazovacie vyšetrenia. "Zvýšený nápor pacientov zaznamenala v dôsledku imunopodpornej terapie pacientov s novým koronavírusovým ochorením v minulom roku ambulancia klinickej imunológie a alergológie," uviedla Pavliková. Vozidlá záchrannej zdravotnej služby mali v minulom roku viac ako 3330 výjazdov, pričom viac ako 60 percent k osobám v tiesni vykonali posádky Ambulancie rýchlej záchrannej pomoci Brodské.

Nároky na prevádzku a fungovanie nemocnice v roku 2021 si vyžiadala nielen epidemická situácia, ale aj zmena vlastníka skalickej nemocnice. "Najviac ma potešila súdržnosť a nasadenie zamestnancov. Napriek v poradí už tretej vlne pandémie pracujú stále v plnom nasadení v nepretržitej prevádzke," doplnil riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.

Napriek obmedzeniam v poskytovaní ambulantnej a lôžkovej starostlivosti, ktoré si vyžiadala pandémia, pokračovala nemocnica v starostlivosti aj o necovidových pacientov. Lôžkovú starostlivosť v minulom roku nemocnica poskytla takmer 9600 pacientom, pričom stavy spojené s ochorením COVID-19 tvorili 9,3 percenta hospitalizácií.

Od januára sa nemocnica zapojila do prevencie šírenia infekcie prostredníctvom vakcinácie. "Vo vakcinačnom centre sme podali minulý rok takmer 37.700 dávok vakcíny proti infekcii SARS-CoV-2, aplikovali sme približne 15.500 prvých a druhých dávok, zvyšok tvorili tretie dávky vakcíny," uviedol námestník nemocnice Daniel Vidovič.