Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

SKD Martin privíta divákov v Národnom dome aj v divadelnom štúdiu

Ilustračné foto Foto: TASR Milan Kapusta

Divadlo sa snažilo nestratiť kontakt s divákmi a na uzavretie kultúrnych inštitúcií zareagovalo sprístupnením záznamov inscenácií prostredníctvom sociálnych sietí.

Martin 5. júna (TASR) - Slovenské komorné divadlo (SKD) Martin po uvoľnení opatrení v súvislosti s rizikom šírenia nového koronavírusu opäť privíta divákov v priestoroch Národného domu aj v Štúdia SKD. TASR o tom informoval PR manažér divadla Tibor Kubička.

Doplnil, že od 10. júna uvedie martinské divadlo špeciálny koncertný program, zložený z piesní z úspešných inscenácií. "Do konca júna trikrát odohráme divácky žiadaný autorský projekt Zem pamätá, inšpirovaný životom a tvorbou Karola Duchoňa. Súčasnú nemeckú komédiu Fóbie, Hráčov N. V. Gogoľa aj originálne spracovanie monodrámy Kontrabas," uviedol PR manažér SKD Martin.

"Zadefinované šachovnicové sedenie v divadelných sálach nám umožňuje zmysluplnejšie využitie kapacity priestorov a šancu pozvať do nášho divadla viac divákov," podotkol Kubička.

SKD Martin sa snažilo nestratiť kontakt s divákmi a na uzavretie kultúrnych inštitúcií zareagovalo sprístupnením záznamov inscenácií prostredníctvom sociálnych sietí. "Diváci ocenili možnosť, pripomenúť si v pohodlí domova jedinečné zážitky z našich predstavení. Veríme, že sa radi vrátia a opäť naživo ocenia úspešné inscenácie i výkony hercov," skonštatoval PR manažér SKD.