Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Skibusy prepravia ľudí na horehronské svahy aj počas jarných prázdnin

Skibus v Tatrách. Foto: TASR - Milan Kapusta

Zimná doprava na horehronské svahy premáva počas každého víkendu.

Brezno 11. februára (TASR) – Horehronie počas zimnej sezóny láka lyžiarov na upravené svahy a bežkárske trate, na ktoré sa majú možnosť odviezť bezpečne a bezstarostne vďaka skibusom. Premávajú do 15. marca, teda vrátane blížiacich sa jarných prázdnin školákov.

Ako pripomína Oblastné stredisko cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie, už siedmu sezónu premáva skibus aj pre bežkárov, ktorý prepája tri lyžiarske strediská - Mýto pod Ďumbierom, Tále a Jasnú, ako i bežecké trasy Pohánske a Tále.

"Dôkazom, že medziregionálna spolupráca funguje, je "Skibus Telgárt pod Kráľovu hoľu". Lyžiari z juhu Slovenska si tak môžu prísť zalyžovať, zabežkovať i vyskúšať zimné dobrodružstvo na elektrobicykloch určených na bicyklovanie počas zimy. Pre tých, ktorí uprednostňujú iba oddych a relax bez lyží, stačí vystúpiť o jednu zastávku skôr v blízkosti rekreačného areálu na Prednej Hore," informuje OOCR Región Horehronie.

Zimná doprava na horehronské svahy premáva počas každého víkendu. Skibus v smere Jasná dvakrát denne počas celých jarných prázdnin.