Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Škodu po požiari domu v Turni nad Bodvou odhadujú na 110.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Počas zásahu museli vypnúť elektrický prúd na celej ulici.

Turňa nad Bodvou 24. januára (TASR) – Na 110.000 eur bola predbežne vyčíslená škoda nočného požiaru rodinného domu v Turni nad Bodvou v okrese Košice-okolie. Pre TASR to povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach Jana Matis Libová.

K požiaru došlo v nedeľu (23. 1.) okolo 22.00 h, hasiči ukončili zásah v pondelok pred 03.00 h. „Išlo o požiar strechy rodinného domu, ktorý v minulosti slúžil ako reštaurácia. Pri príchode na miesto udalosti sa už požiar rozšíril na celú plochu strechy nad rodinným domom. Hrozilo rozšírenie požiaru na susediace rodinné domy, ako aj autoservis, ktorý mal strechu v tesnej blízkosti,“ spresnila s tým, že na miesto požiaru boli vyžiadaní aj dobrovoľní hasiči z obcí Turňa nad Bodvou, Mokrance a Čečejovce.

Počas zásahu museli vypnúť elektrický prúd na celej ulici. „Z toho dôvodu bol priestor osvetľovaný za použitia osvetľovacieho stožiaru a prenosných halogénových svietidiel. Príslušníci počas výkonu požívali aj autonómne dýchacie prostriedky,“ doplnila Matis Libová.

Pri zásahu zasahovalo osem príslušníkov HaZZ s tromi kusmi techniky a 14 dobrovoľných hasičov so štyrmi kusmi techniky. Príčina a okolnosti vzniku požiaru sú zatiaľ v štádiu zisťovania.