Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

EKO DNI: V Humennom pripravili pre starších žiakov vzdelávací cyklus

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Tohtoročný cyklus vzdelávacích aktivít približuje stav prírodného prostredia na planéte Zem a vyslovuje potrebu jeho kolektívnej ochrany, uviedla Jana Fedičová z marketingu Vihorlatského múzea.

Humenné 3. júna (TASR) – Pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia (5. 6.) pripravilo Vihorlatské múzeum (VM) v Humennom pre školy interaktívny vzdelávací cyklus Eko dni. Podujatie určené staršej školskej mládeži ako súčasť zážitkového vyučovania environmentálnej výchovy na školách sa bude realizovať v prírodovednej expozícii a špecializovanej učebni VM v dňoch 6. až 10. júna. TASR o tom informovala Jana Fedičová z marketingu múzea.

"Tohtoročný cyklus vzdelávacích aktivít približuje stav prírodného prostredia na planéte Zem a vyslovuje potrebu jeho kolektívnej ochrany," ozrejmila. V rámci programových celkov sa na projekte podieľajú odborní garanti Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva, Spoločnosti pre ochranu netopierov na Slovensku a Správy Chránenej krajinnej oblasti Východné Karpaty.

Súčasťou Eko dní sú environmentálne aktivity, besedy a diskusie s odborníkmi, prehliadka prírodovednej expozície VM a tiež aktuálnych prírodovedných výstav. "Putovná panelová výstava Zem, miesto pre život – nespútané živly predstavuje problematiku prepojenia prírodných ekosystémov na Zemi a ich nezastupiteľnosť pre život planéty. Z hlbín zeme ponúka výstavu minerálov, hornín a skamenelín zo zbierkového fondu VM a kolekcií od súkromných zberateľov," predstavila Fedičová.