Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Stredné školy Trenčianskeho kraja prijali viac ako 15 700 žiakov

Do školských lavíc sa vrátili aj študenti Gymnázia Milana Rastislava Štefánika v novom školskom roku v Novom Meste nad Váhom 2. septembra 2021. Foto: TASR – Radovan Stoklasa

Zaočkovanosť sa v kraji pohybuje u pedagógov nad slovenským priemerom a je na úrovni 79 percent, nepedagogických zamestnancov je zaočkovaných približne 59 percent.

Trenčín 2. septembra (TASR) - Stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja by malo v tomto školskom roku navštevovať 15 719 žiakov. Skoro štvrtinu z nich tvoria prváci. Informovala o tom Sláva Gajdošíková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.

Svoje brány vo štvrtok otvorilo všetkých 38 SŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK. Po prvý raz do nich vstúpilo viac ako 4000 nováčikov, presný počet študentov však bude známy až po zbere údajov pre normatívne financovanie po 15. septembri.

„Želám si, aby všetky naše školy mohli počas celého školského roka vyučovať prezenčne. Dištančné vzdelávanie sa kvalitou nedá porovnávať s prezenčným, preto vyzývam nielen zamestnancov škôl, ale hlavne študentov, aby boli zodpovední voči sebe aj spolužiakom," povedal predseda TSK Jaroslav Baška.

Baška tiež vyzdvihol zaočkovanosť zamestnancov škôl. Tá sa v kraji pohybuje u pedagógov nad slovenským priemerom a je na úrovni 79 percent, nepedagogických zamestnancov je zaočkovaných približne 59 percent.