Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Slávnosti pripomenú aj okrúhle výročie príchodu Cyrila a Metoda

Pred Biskupským palácom na nádvorí Nitrianskeho hradu stojí socha Jána Pavla II. v nadživotnej veľkosti 11. júna 2012. Sochu dalo zhotoviť Nitrianske biskupstvo a osadili ju v závere minulého týždňa. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Kultúrny program sa bude odohrávať na pešej zóne pred turistickým informačným centrom.

Nitra 12. marca (TASR) - Nitrianska radnica už začala s prípravou celomestských osláv Nitra, milá Nitra. Konať sa budú v dňoch 3. až 5. júla a budú tiež pripomienkou 1160. výročia príchodu Cyrila a Metoda na územie Veľkej Moravy.

Súčasťou podujatia bude aj tradičný Nitriansky jarmok, na ktorý sa už môžu prihlasovať ľudoví a umeleckí remeselníci z celého Slovenska. "Jarmočné stánky budú situované v troch lokalitách. Okrem pešej zóny to bude aj Svätoplukovo námestie a podhradie Nitrianskeho hradu," uviedol mestský úrad.

Kultúrny program sa bude odohrávať na pešej zóne pred turistickým informačným centrom. Bude prepojený s prezentáciou pivovarov v rámci Sládkovej Nitry a s večernými koncertmi na námestí. "V podhradí Nitrianskeho hradu bude pripravený celodenný historický program. Atmosféru doplní dobová hudba, turnaje a historický sprievod. Jarmok tak prepojí všetky lokality s trojdňovým programom slávností," doplnil magistrát.