Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Stíhačka MiG-21 bude súčasťou nového parku Tri duby v Sliači

Stíhačka MiG-21 bude súčasťou nového oddychového parku Tri duby, ktorý pri železničnej stanici v Sliači buduje tamojšia mestská samospráva. Lietadlo v utorok ráno 17. augusta 2021 previezli na miesto z tamojšej leteckej základne. Foto: TASR Jozef Poliak

Park otvoria 27. augusta, kedy sa na tomto mieste uskutočnia oslavy 85. výročia vzniku letiska Tri duby a 77. výročia SNP.

Sliač 17. augusta (TASR) - Stíhačka MiG-21 bude súčasťou nového oddychového parku Tri duby, ktorý pri železničnej stanici v Sliači buduje tamojšia mestská samospráva. Lietadlo v utorok ráno previezli na miesto z tamojšej leteckej základne.

"Stíhačka, ktorá bude súčasťou parku, je tá istá, ktorou krátko pred odchodom sovietskych vojsk z letiska v roku 1991, priletel na Sliač budúci veliteľ základne pán Krakovský," povedala pre TASR primátorka Sliača Ľubica Balgová.

Park otvoria 27. augusta, kedy sa na tomto mieste uskutočnia oslavy 85. výročia vzniku letiska Tri duby a 77. výročia SNP. "Okrem toho si tento rok pripomíname aj 30 rokov od odchodu sovietskej armády zo Sliača a 30 rokov od príchodu 81. stíhacieho pluku na Sliač," pripomenula primátorka.

Cieľom budovania parku je podľa nej rozšíriť pre obyvateľov Sliača miesta, kde by si mohli oddýchnuť a relaxovať, a tiež rozvoj cestovného ruchu. "Toto lietadlo by k nám totiž mohlo prilákať aj nadšencov leteckej histórie," dodala.

V parku počas otvorenia vysadia i tri duby a ešte predtým osadia aj lavičky a miesto s wifi, kde si budú môcť návštevníci nabiť počítač či mobilné telefóny.