Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Slováci po pandémii prejavili záujem o turizmus v Javorníkoch

Na snímke pohľad na slovenskú stranu hraníc s Českou republikou a vpravo televízny a rozhlasový vysielač na vrchu Veľká Javorina z vojenskej veže, ktorá je súčasťou opusteného vojenskéhoo areálu, momentálne slúži aj ako neoficiálna rozhľadňa na vrchu Jelenec v Bielych Karpatoch, archívne foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Slováci dali prednosť pred zahraničnou dovolenkou pobytom na Slovensku.

Horná Mariková 24. novembra (TASR) – Slováci po zmiernení a následnom zrušení protipandemických opatrení prejavili záujem o vidiecky turizmus pod hrebeňmi Javorníkov. Pre TASR to povedala správkyňa rekreačného zariadenia Rybník v obci Horná Mariková v Považskobystrickom okrese.

Minulá i tohtoročná letná turistická sezóna bola podľa nej pre zariadenie úspešná. Slováci dali prednosť pred zahraničnou dovolenkou pobytom na Slovensku. Pocítili to aj v rekreačnom zariadení Rybník, kde počas posledných dvoch sezón chodili najmä rodiny s deťmi a rezervovali si týždňové pobyty, čo v minulosti nebolo samozrejmosťou. Keďže súčasťou zariadenia je pstruhmi zarybnený rybník, osobitnou klientelou boli športoví rybári.

Rekreačné zariadenie Rybník získalo cenu TOP ubytovacie zariadenie Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) za rok 2021. Súťaž vyhlasuje každoročne Krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín región.

Zariadenie s kapacitou 32 lôžok poskytuje ubytovanie v štvormiestnych zruboch. Návštevníkov láka aj hubárčenie, pešia i cykloturistika pod hrebeňmi Javorníkov. V zime je k dispozícii neďaleké lyžiarske stredisko SKI Ráztoka.