Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Slovenskí ochranári a vodohospodári podpísali memorandum o spolupráci

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Pavel Neubauer

Podpis memoranda je pre obidve organizácie záväzkom, že budú v ďalších rokoch spoločne postupovať pri ochrane a udržateľnom využívaní vôd.

Šahy 21. septembra (TASR) - Zástupcovia Svetového fondu na ochranu prírody (WWF) a Slovenského vodohospodárskeho podniku, (SVP) podpísali v Šahách memorandum o spolupráci. Dohodli sa, že v záujme lepšej ochrany a starostlivosti o rieky, vodné toky a ekosystémy závislé od vody posilnia vzájomné aktivity.

Podľa riaditeľky WWF Slovensko Miroslavy Plassmann súčinnosť medzi štátnym subjektom a neziskovou organizáciou funguje na dobrej úrovni dlhodobo. "Hľadáme spolu riešenia, ako zveľadiť slovenské rieky. V týchto dňoch robíme v rámci medzinárodného projektu LIFE Living Rivers obhliadky v okolí rieky Ipeľ. Spoločne mapujeme miesta, kde by bolo vhodné urobiť opatrenia na zlepšenie stavu vôd a biotopov," skonštatovala.

Podpis memoranda je pre obidve organizácie záväzkom, že budú v ďalších rokoch spoločne postupovať pri ochrane a udržateľnom využívaní vôd. Medzi aktivity, ktoré k tomuto cieľu prispejú, patrí nielen praktická ochrana vodných tokov, ale aj spoluúčasť na vytváraní odborných materiálov týkajúcich sa ekologickej údržby a starostlivosti o vodné toky, pravidelná výmena informácií, poskytovanie odborných konzultácií, organizovanie spoločných podujatí či aktívna príprava národných i medzinárodných projektov.