Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Slovenskí rebeli volili v Komárne v slovenských krojoch

Na snímke členovia folklórneho súboru z Martoviec tradične v kroji v sobotných voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky vo volebnej miestnosti v Martovciach, okres Komárno 29. februára 2020. Foto: TASR - Milan Drozd

V 42-člennom folklórnom súbore má právo voliť 20 členov, ktorí pochádzajú z rôznych častí Komárna alebo z okolia.

Komárno 29. februára (TASR) – Svoj hlas vo voľbách do Národnej rady SR odovzdalo v Komárne aj 20 členov folklórneho súboru Slovenskí rebeli. K volebnej urne v 31. volebnom okrsku zriadenom v priestoroch Základnej školy na Komenského ulici v Komárne pristúpili oblečení v slovenských krojoch. „V krojoch sme sa rozhodli ísť voliť preto, aby sme upozornili na to, že slovenské tradície žijú aj v Komárne,“ uviedol režisér a dramaturg súboru Jozef Černek.

V 42-člennom folklórnom súbore má právo voliť 20 členov, ktorí pochádzajú z rôznych častí Komárna alebo z okolia. „Vybavili sme si voličské preukazy a rozhodli sme sa pre tú atmosféru voliť spoločne na jednom mieste. Sme výrazne liberálni, v našom súbore je zastúpené pomaly celé spektrum politických strán. Zhodli sme sa len na tom, ktorú stranu určite voliť nebudeme,“ povedal Černek.

Folkloristi prišli oblečení v krojoch z celého Slovenska, zastúpenie mali kroje z východného Slovenska, Horehronia aj Myjavy. „Keďže my nie sme nositelia tradícií, my sa zaoberáme folklórom zo všetkých regiónov Slovenska, preto sme si aj obliekli kroje z rôznych kútov krajiny,“ vysvetlil Černek.