Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Slovenskí tenisti odpália novú sezónu z Lomnického štítu

Foto: TASR/Oliver Ondráš

Milovníci bežeckého lyžovania sa môžu počas zimy tešiť na pravidelne upravované bežecké trate v celých Vysokých Tatrách, ktorých dĺžka je spolu viac ako 50 kilometrov.

Vysoké Tatry 30. novembra (TASR) – Hoci do Vysokých Tatier zima ešte nezavítala, Tatranci sa rozhodli novú sezónu otvoriť už túto sobotu 1. decembra. "Symbolicky odpália snehovými guľami novú sezónu naši slovenskí tenisti z Lomnického štítu. Pripravení sú tí najlepší, do Tatier zavítajú Dominik Hrbatý, Miloš Mečíř, Karol Kučera, Martin Kližan aj Lukáč Lacko a tréner Marián Vajda," informovala Katarína Šarafínová z Tatry Mountain Resorts.

Po pomyselnom odpálení sezóny, ktoré je naplánované na 12. hodinu, sa bude konať tenisová exhibícia v Teniscentre o 19. hodine a after party v Humne v Tatranskej Lomnici. Okrem spomínaných tenistov sa predstavia aj DJ EKG a Bongoman Elizz. "Otvorenie sezóny bude symbolické, keďže snehu niet, sobotný program však prebehne aj bez neho. Pozitívne je, že už cez víkend má snežiť a mrznúť, takže lyžovať sa bude už zakrátko," dodala Šarafínová. Zasnežovať začnú v Tatrách už dnes popoludní a pri intenzívnom zasnežovaní by sa mohla lyžovačka podľa Šarafínovej spustiť do siedmich dní.

V novej sezóne sa rozšírila v Tatrách ponuka ski balíkov, ktorých súčasťou je aj Tatry Card. "Pripravili sme aj nové skibusy, budú celkovo štyri denné linky a jedna večerná, prepojili sme nimi aj Poprad s Vysokými Tatrami. Skibusy budú bezplatné pre všetkých ubytovaných hostí a tých, ktorí navštívia atrakcie v regióne. Pri tejto príležitosti sme vydali aj mapu s presným grafikonom a zastávkami," informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Milovníci bežeckého lyžovania sa môžu počas zimy tešiť na pravidelne upravované bežecké trate v celých Vysokých Tatrách, ktorých dĺžka je spolu viac ako 50 kilometrov. "Z toho polovica je na Štrbskom Plese, tie sú homologizované a získali certifikát aj na to, aby sa na nich mohli konať top športové podujatia," objasnila Maťašovská. Tatranci okrem toho pripravili nové propagačné materiály, napríklad sprievodcu tatranskými zážitkami, k dispozícii budú aj trhacie mapy, panoramatická mapa, automapa s mapami jednotlivých mestských častí a vyznačenými atrakciami. "Okrem toho sme pripravili deväťdňové podujatie Tatranské Vianoce, ktoré sa začne 23. decembra a vyvrcholí na Silvestra. Návštevníci sa môžu tešiť na rozprávky, množstvo hudby, ľudové tradície, folklór a inú zábavu," doplnila Maťašovská.

Tatranci sú optimisti a veria, že nová sezóna bude opäť o čosi lepšia ako tá predošlá. "Robíme maximum pre to, aby sme zvýšili počet návštevníkov, snažíme sa skvalitňovať služby, pripravujeme nové produkty, aby ponuka bola komplexnejšia a okrem lyžovačky tu mohli návštevníci využiť aj akvaparky, dobré reštaurácie, nočné bary a pozreli si i kultúrne a historické pamiatky nášho regiónu," uzavrela Maťašovská.