Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Slovenský cykloklub spustil registráciu na preteky Časovka na Bradlo

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Časovku organizuje Slovenský cykloklub v spolupráci s Chatou Bradlo, kde bude vytvorené i zázemie pre cyklistov a sprievodný program.

Brezová pod Bradlom 10. augusta (TASR) - Slovenský cykloklub spustil registráciu na premiérový ročník pretekov Časovka na Bradlo – Memoriál Jána Noska. TASR o tom informoval predseda Slovenského cykloklubu Michal Hlatký.

Podujatie sa uskutoční 17. septembra so štartom na námestí v Brezovej pod Bradlom a cieľom na vrchu Bradlo pod Mohylou Milana Rastislava Štefánika. Celková dĺžka trate je pre cestných cyklistov 4,4 kilometra a pre MTB trasu je to o 500 metrov viac. Prevýšenie pre obe trasy je 268 metrov.

"Tento typ pretekov so stúpaním na vrch Bradlo bol už v minulosti organizovaný, ale v menšom rozsahu a iba pre cestných cyklistov. Tento rok pripravujeme premiérovo časovku pre obe kategórie, pre cestných i MTB pretekárov. Časovka je venovaná Jánovi Noskovi, jednému zo zakladateľov cyklistického klubu Bradlo Bike, ktorý minulý rok nešťastne zahynul na následky pádu z bicykla," uviedol Hlatký.

Časovku organizuje Slovenský cykloklub v spolupráci s Chatou Bradlo, kde bude vytvorené i zázemie pre cyklistov a sprievodný program. "Pri prípravách sme mysleli aj na návštevníkov, ktorí prídu povzbudiť pretekárov. Na Chate Bradlo pod mohylou budú pripravené aj sprievodné aktivity. Spestrením bude súťaž na trenažéroch, ako aj 'výšľap' po zjazdovke, na ktorý sa bude možné registrovať popri registrácii na preteky," doplnil Hlatký.