Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Služby ako v raji? V Slovenskom raji!

Rajská príroda si zaslúži rajské služby aj v oblasti cestovného ruchu.

Bratislava 18. decembra (TERAZ.sk - OTS) – Túto myšlienku chce premeniť na realitu novovytvorená Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Slovenský raj so sídlom v Stratenej. Staví na overené zľavové karty, výhodné turistické balíčky, či jednotný rezervačný systém. Prostredníctvom spoločnej webovej stránky a jednotnej vizuálnej komunikácie chce na Slovenský raj nalákať predovšetkým najbližších susedov z Maďarska, Čiech a Poľska, samozrejme, nevynímajúc domácu klientelu. Pozornosť návštevníkov chce upriamiť aj na zimnú ponuku Slovenského raja, a to lyžovanie, ľadolezectvo či tohtoročnú zimnú atrakciu snežný a ľadový hrad.

Na spoločnom záujme pozdvihnúť 2. najnavštevovanejšiu destináciu Slovenska do medzinárodných top turistických rebríčkov sa zhodlo 23 členov. Z toho 10 samospráv a 13 ostatných subjektov vrátane členov zo susedného Gemera, ktoré OOCR Slovenský raj založili. OOCR Slovenský raj sa zameria na destinačný manažment, zvolenou cestou je aktívne vytváranie podmienok na rozvoj cestovného ruchu. Jej vytvorenie bolo zároveň podmienkou podpory v rámci švajčiarskeho projektu „SLOVENSKÝ RAJ – Klaster cestovného ruchu NP Slovenský raj a TIC Dobšinská ľadová jaskyňa“. Tento Švajčiarsko-Slovenský projekt je podporovaný prostredníctvom Programu švajčiarsko – slovenskej spolupráce v rámci rozšírenej Európskej únie.

Členovia chcú do spoločného projektu investovať tisíce eur. Jednak už do spomínanej rozšírenej ponuky zimných športov, ale takisto štandardizácie ubytovacích a stravovacích služieb či sprísnenia kontroly platieb dane z ubytovania. „Veríme, že spojením síl samospráv a podnikateľského sektora dokážeme vytvoriť ideálne podmienky pre všetkých, ktorí chcú stráviť dovolenku v raji. Dlžíme to unikátnej prírode tohto regiónu“ uzatvára predseda predstavenstva OOCR Slovenský raj Mgr. Erika Oravcová.