Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Smilne hlásia nedostatok testov na koronavírus

Druhý deň pilotného celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 na Orave a v Bardejove, ktoré potrvá do nedele 25. októbra 2020. Otestovaných by malo byť asi 180.000 osôb v rámci 235 odberných miest. Na testovaní sa bude podieľať viac ako 2500 vojakov, policajtov, hasičov, zdravotníkov a administratívnych pracovníkov. Na snímke zdravotný personál počas testovania v priestoroch Obecného úradu v obci Smilno, okres Bardejov, v sobotu 24. októbra 2020. Foto: EASYFOTO TASR – Maroš Černý

V prípade, že niektorá z obcí hlási predpokladaný nedostatok testov na nedeľu (25. 10.), môžu sa spoľahnúť, že sú im v týchto chvíľach distribuované,, uviedla hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR.

Smilno 24. októbra (TASR) – Obec Smilno v Bardejovskom okrese hlási nedostatok testov na nedeľňajšie (25. 10.) testovanie na ochorenie COVID-19. Dôvodom je i zvýšený záujem o testovanie ľudí zo susedných okresov. Rezort obrany ubezpečuje, že testy budú dodané.

"Čiastočne boli dodané materiály na dezinfekciu. Je však nedostatok testov a certifikátov. Momentálne na nedeľu nemáme. Ľudia prichádzajú z iných obcí a z mesta Bardejov, kde odberné miesta nestíhajú," uviedla pre TASR Silvia Paľová z Obecného úradu v Smilne.

"V prípade, že niektorá z obcí hlási predpokladaný nedostatok testov na nedeľu (25. 10.), môžu sa spoľahnúť, že sú im v týchto chvíľach distribuované,"
uviedla hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Obec má približne 700 obyvateľov. Starších ako desať rokov je asi 550 a viac ako polovica z nich už test absolvovala. Testovať sa tam však podľa starostu Vladimíra Barana chodia i ľudia z okresov Svidník a Stropkov.