Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

JARNÝ MEDOKVAS V SMOLENICIACH: Zámok bude počas víkendov otvorený

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Návštevníci festivalu budú môcť ochutnať 11 druhov medovín, medový burčiak i cider.

Smolenice 21. mája (TASR) – Festival Jarný Medokvas odštartuje v sobotu v Smoleniciach. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Tradične sa bude konať v medovinárstve Včelovina a začne sa o 15.00 h. "Návštevníci si môžu užiť deň v záhrade plnej kvetov a vychutnať si medové nápoje. Nebudú na ňom chýbať stánky s jedlom, prehliadky medovinárstva a včelárskej záhrady," uviedol Pavol Kudláč z medovinárstva.

Ako doplnil, návštevníci festivalu budú môcť ochutnať 11 druhov medovín, medový burčiak i cider. Taktiež sa môžu osviežiť medovým pivom, kde okrem stáleho výberu predstavia aj novinku. Nápoje budú dopĺňať aj ovocné medové limonády. "Festival medových nápojov sa podarilo minulý rok usporiadať len v auguste. Tradične sa však uskutočňuje na jar, v lete a na jeseň," doplnil Prostinák.

Tento rok je počas mesiacov máj a jún otvorený pre verejnosť aj Smolenický zámok. Pre návštevníkov je prístupný počas sobôt a nedieľ. Prehliadku so sprievodcom je možné absolvovať každú celú hodinu medzi 11.00 až 17.00 h.