Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

NA CESTÁCH OBOZRETNE: Sneženie na mnohých miestach trápi Slovensko

Na ceste I/9 v Handlovej, časť Nová Lehota je neprejazdný jeden jazdný pruh v smere jazdy od Handlovej do Žiaru nad Hronom z dôvodu hustého sneženia. Foto: FB Polícia SR - Trenčiansky kraj

Pre sneženie je i jeden neprejazdný pruh na ceste I/9 v smere od Handlovej do Žiaru nad Hronom.

Prievidza 21. februára (TASR) - Vybrané úseky ciest v okrese Prievidza sú po hustom snežení, ktoré zasiahlo región v piatok, už plne prejazdné a bez dopravných obmedzení. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na svojej stránke na sociálnej sieti.

Dopravu na viacerých úsekoch ciest v Prievidzskom okrese komplikovalo v piatok dopoludnia husté sneženie. Dopravné obmedzenia boli na Homôlke, vo Vyšehradnom, Novej Lehote, Brezine či Fačkovskom sedle.

Sneženie komplikuje dopravu na viacerých úsekoch ciest v okrese Prievidza



Husté sneženie komplikuje v piatok dopravu na viacerých úsekoch ciest v okrese Prievidza. Upozornila na to trenčianska krajská polícia na svojej stránke na sociálnej sieti.

Dopravné obmedzenie v dôsledku hustého sneženia je v časti Nitrianskeho Pravna Vyšehradné, skrížený kamión sa nachádza pod Homôlkou za Valaskou Belou. Pre sneženie je i jeden neprejazdný pruh na ceste I/9 v smere od Handlovej do Žiaru nad Hronom. Policajti dokumentujú škodovú udalosť aj na Brezine.

Polícia v tejto súvislosti vyzýva vodičov na opatrnú jazdu, ohľaduplnosť a rešpektovanie pokynov policajtov.

Na územie Slovenska postupuje studený front. Ten prináša intenzívne snehové zrážky, uvádza imeteo.sk.

Hlavne na severozápadnom, strednom a východnom Slovensku sneží momentálne najviac.

Upršané počasie je v západnej časti krajiny a na juhozápade sa aj blýska.

Šturec a Donovaly sú neprejazdné pre nákladnú dopravu nad 10 metrov



Horské priechody Donovaly a Šturec sú neprejazdné pre nákladnú dopravu nad 10 metrov. Z dôvodu hustého sneženia v okresoch Žilinského kraja polícia upozorňuje účastníkov cestnej premávky, aby rýchlosť jazdy prispôsobili stavu i povahe vozovky a svojím schopnostiam.

Podľa ďalších informácií, ktoré policajti v piatok dopoludnia zverejnili na sociálnej sieti, dopravu v celom úseku monitorujú a priebežne informujú Slovenskú správu ciest (SSC).

Mesto Nitra uzavrelo park a všetky cintoríny, dôvodom je silný vietor



Mesto Nitra prijalo opatrenia súvisiace so silným vetrom. „Vzhľadom na vývoj situácie s počasím s okamžitou platnosťou uzatvárame mestský park na Sihoti aj všetkých 14 mestských cintorínov,“ informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre okres Nitra výstrahu prvého stupňa pred silným vetrom. Podľa predpovede počasia by sa situácia mala do rána upokojiť. Samospráva podľa aktuálneho vývoja poveternostných podmienok zváži odvolanie prijatého opatrenia.