Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Cenou mesta i primátorky ocenia činnosť riaditeľa nemocnice v Snine

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Cenu mesta Snina získa Kulan za vedenie mestskej nemocnice v čase pandémie nového koronavírusu a za snahu o záchranu zariadenia ako regionálnej nemocnice.

Snina 10. apríla (TASR) – Cenou mesta i primátorky ocenia vlaňajšiu činnosť riaditeľa mestskej Nemocnice Snina Andreja Kulana. Mestskí poslanci na svojom štvrtkovom (7.4.) zasadnutí rozhodli aj o udelení ďalších ocenení za rozvoj kultúrneho, športového, spoločenského a duchovného života v meste Snina za rok 2021, primátorka ocení i dvoch aktérov športu.

Cenu mesta Snina získa Kulan za vedenie mestskej nemocnice v čase pandémie nového koronavírusu a za snahu o záchranu zariadenia ako regionálnej nemocnice. Nomináciu primátorky Daniely Galandovej získal za prípravu neurologického oddelenia pre ďalší rozvoj nemocnice.

Za prínos pri budovaní miestnej cirkevnej obce a rozvoj dobrých vzťahov a medzináboženského dialógu s obyvateľmi mesta a okresu získa čestné občianstvo mesta bývalý správca Pravoslávnej cirkevnej obce Snina Michal Haverčák in memoriam. Poslanci odobrili aj návrh na udelenie ceny dobrovoľníka roka občianskemu združeniu Behajme spolu, ktoré organizuje charitatívne podujatia, a tiež duchovným Slavomírovi Bakoňovi, Petrovi Sepešimu, Matejovi Futejovi, Františkovi Petruškovi a Petrovi Fogašovi za ich prácu počas pandémie nového koronavírusu.

Na základe poslaneckých návrhov samospráva ocení aj riaditeľku Spojenej školy internátnej Janu Kandríkovú za dlhoročný prínos v oblasti školstva a sociálnych vecí a tiež organizátora hudobného festivalu Rock pod kameňom Mariána Križaneka za dlhoročnú pozitívnu propagáciu mesta.

V oblasti športu udelí samospráva tri ocenenia za rok 2021. Športovcom roka sa stane dvojnásobný zlatý paralympionik z Tokia 2021 Samuel Andrejčík, športovým kolektívom roka Black Tiger Teakwondo za viacero prestížnych ocenení vo vlaňajších medzinárodných súťažiach a cenu za rozvoj a podporu športu získa vedúci Skupiny historického šermu Vikomt - ktorá vlani oslávila 40. výročie svojho vzniku - Dalibor Kazík.

Nositeľmi ceny primátorky v oblasti športu bude víťaz súťaže Mr. Universe Tomáš Ondík, ktorý je podľa Galandovej "príkladom nezlomnosti, húževnatosti a vytrvalosti a výnimočným príkladom pre športovú mládež" a tréner slovenskej reprezentácie v zápasení Erik Cap.

Ako vyplynulo z poslaneckej rozpravy, nie je vylúčené, že samospráva pozmení všeobecne záväzné nariadenie o udeľovaní mestských ocenení, aby bolo osobnosti možné nominovať vo viacerých kategóriách, zvažuje sa tiež úprava spôsobu schvaľovania nominovaných. Mesto vlani medzi obyvateľov rozposlalo viac ako 6000 anketových lístkov, z ktorých sa mu vyplnených vrátilo len jedno percento. "Vyzývam všetkých spoluobčanov, aby sa do toho zapojili ešte predtým, ako sa hlasuje, a nie až potom na sociálnych sieťach, ako sme zatiaľ zvyknutí," skonštatovala v tejto súvislosti poslankyňa Janka Karľová.