Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Snina chce autobusovú stanicu a tržnicu vybudovať z plánu obnovy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Vladimír Miček

Projektové dokumentácie k obom stavbám chce hradiť samospráva z vlastných zdrojov, samotnú výstavbu plánuje financovať grantom z Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky.

Snina 23. júla (TASR) – Sninskí mestskí poslanci odobrili na svojom poslednom zasadnutí (20. júla) investičný zámer mesta vybudovať autobusovú stanicu a mestskú tržnicu. Projektové dokumentácie k obom stavbám chce hradiť samospráva z vlastných zdrojov, samotnú výstavbu plánuje financovať grantom z Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky.

Ako vyplýva z dôvodovej správy k schválenému materiálu, autobusová stanica s prekrytým nástupišťom so zázemím pre "Poloniny info point", nabíjacie stanice pre elektrobusy, čakárňou a toaletami pre cestujúcich by mala vzniknúť na mieste súčasnej autobusovej stanice. Cieľom projektu je najmä prekryť nástupište a zriadiť toalety, a tým poskytnúť vyšší komfort cestujúcim.

Od prestrešenej tržnice samospráva očakáva vytvorenie podmienok pre "pravidelný a celoročný" odbyt prebytkov miestnych producentov či produkcie miestnych a regionálnych výrobcov remeselných a ručne vyrábaných výrobkov. Má stáť takisto na jestvujúcej ploche mestského trhoviska, v susedstve ktorej má v najbližších rokoch vzniknúť centrálny klimatický park. "Uvedené riešenie prispeje k zlepšeniu aktuálnej východiskovej situácie, keď trhovisko má len sezónny charakter a nevhodné podmienky pre miestnych predajcov a farmárov," odôvodnilo mesto svoj zámer.

Obe budovy majú byť navrhnuté a skonštruované v súlade s Akčným plánom na zmiernenie a prispôsobenie sa klimatickým zmenám implementovaným v urbánnych územiach.