Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Lávky cez vodné toky v Snine si vyžadujú opravy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

S opravou lávok cez vodné toky pre peších začalo mesto v uplynulom roku, keď zrealizovalo opravu komunikácie pri plavárni. Stavba si vyžiadala náklady vo výške 10.700 eur.

Snina 22. októbra (TASR) – Mesto Snina v týchto dňoch realizuje opravy dvoch lávok pre peších cez vodné toky Pčolinka a Cirocha. Ako preukázala obhliadka všetkých deviatich lávok v meste, ktorú samospráva vykonala začiatkom roka, lokálne opravy či komplexnú rekonštrukciu si vyžaduje ďalších päť. Pre TASR to potvrdila primátorka mesta Daniela Galandová.

"Stav lávok pre peších je veľmi dôležitý a ich kontrolou a následnou rekonštrukciou sa snažíme predísť tomu, aby nedochádzalo na týchto lávkach k nehodám," uviedla s tým, že aktuálne opravovanými sú lávka spájajúca ulice Puškinova a Kollárova a oceľová lávka pri futbalovom štadióne. Obe pri obhliadke vykázali havarijný stav. V prípade prvej si má sanácia vyžiadať náklady vo výške približne 8500 eur, rekonštrukciu komunikácie pri futbalovom ihrisku vyčíslili na viac ako 46.000 eur.

S odporúčaním na "čo najskoršie zameranie a zistenie úbytkov materiálu vplyvom korózie" ohodnotil statik aj stav lávok pre peších pri autobusovej stanici a medzi ulicami 1. mája a Kollárovou. Podľa Galandovej slov má už mesto na druhú menovanú spracovanú projektovú dokumentáciu. "Prebieha povoľovací proces a následne pristúpime k spusteniu súťaže na dodávateľa," priblížila s tým, že samospráva sa snaží hľadať finančné prostriedky aj na rekonštrukcie ďalších lávok pre peších. Lokálne ošetrenie si majú vyžadovať lávky cez Cirochu pri rekreačnej oblasti Sninské rybníky, pri gréckokatolíckom chráme a medzi ulicami Komenského a Daľkovská.

S opravou lávok cez vodné toky pre peších začalo mesto v uplynulom roku, keď zrealizovalo opravu komunikácie pri plavárni. Stavba si vyžiadala náklady vo výške 10.700 eur.