Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Snina hľadá zhotoviteľa projektovej dokumentácie k dažďovým záhradám

Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Projekt Snina – mesto pripravené na klimatickú zmenu je financovaný z Nórskeho finančného mechanizmu 2014 – 2021 a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

Snina 20. júla (TASR) – Snina vypísalo verejnú obchodnú súťaž na zhotoviteľa projektovej dokumentácie k dažďovým záhradám, ktoré sú súčasťou rozsiahleho projektu Snina – mesto pripravené na klimatickú zmenu. Ako vyplýva z informácií zverejnených na stránke Úradu pre verejné obstarávanie, predpokladaná cena za samotnú realizáciu všetkých dažďových záhrad je 68 500 eur.

„Predmetom zákazky je vypracovanie projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie a realizáciu stavby dažďových záhrad - dažďové záhrady, atraktívne depresné miesta, brody, suché jazierka, ktoré by zachytávali a vsakovali dažďové vody zo spevnených nepriepustných plôch, ako sú strechy, chodníky, parkoviská a príjazdové komunikácie," uvádza sa v podkladoch pre uchádzačov.

Dažďové záhrady majú vzniknúť v areáloch štyroch materských škôl, pri Domove pokojnej staroby, pri športovej hale T-18 a na troch sídliskách.

Ako si mesto stanovilo v podmienkach, pri návrhu dažďových záhrad budú zohľadnené požiadavky prevádzkovej bezpečnosti, návrh tiež musí rešpektovať jestvujúce inžinierske siete.

„Navrhované riešenia dažďových záhrad budú rešpektovať požiadavky na funkčnosť i estetiku," dopĺňa materiál s tým, že výsadbový plán musí zohľadňovať nielen miestne pôdne a klimatické podmienky, ale i spôsob využitia územia.

Mesto výzvu na stránke Úradu pre verejné obstarávanie zverejnilo v pondelok 19. júla, cenové ponuky budú na sninskom mestskom úrade otvárať v piatok 23. júla. Projekt Snina – mesto pripravené na klimatickú zmenu je financovaný z Nórskeho finančného mechanizmu 2014 – 2021 a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.