Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Domove pokojnej staroby sa situácia s ochorením COVID-19 upokojila

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Klienti a pracovníci Domova pokojnej staroby boli od 14. novembra v desaťdňovej karanténe po tom, čo tam zaznamenali pozitívne výsledky PCR testov u deviatich zamestnancov.

Snina 5. decembra (TASR) – V Domove pokojnej staroby (DPS) v Snine sa situácia s ochorením COVID-19 upokojila. Informovala o tom na stránke mesta Miroslava Špitaliková z oddelenia strategického rozvoja sninského mestského úradu s tým, že v domove už zriadili návštevnú miestnosť.

Klienti a pracovníci DPS boli od 14. novembra v desaťdňovej karanténe po tom, čo tam zaznamenali pozitívne výsledky PCR testov u deviatich zamestnancov. Nakazení boli aj niektorí klienti.

Po upokojení situácie umožnili v DPS návštevy. „Po odsúhlasení podmienok Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Humennom sme tak mohli zriadiť vo vestibule DPS Snina návštevnú miestnosť, kde sa budú môcť naši seniori po dlhom čase konečne stretnúť so svojimi blízkymi,“ uviedla Špitaliková.

Ako ďalej priblížila, na návštevu je potrebné sa objednať na presný termín na telefónnom čísle 0915 812 315 minimálne deň vopred. Návšteva môže trvať maximálne 15 minút a pozrieť svojho príbuzného môžu prísť dve osoby.

„Návštevníci sú povinní si zabezpečiť ochranné pomôcky (rúško a rukavice). V návštevnej miestnosti je nutné dodržiavať odstup, osobný kontakt (objímanie, podávanie rúk) sa neodporúča. Povoľuje sa aj prinášanie nákupov pre prijímateľov sociálnej služby,“ ozrejmila Špitaliková. Po každom stretnutí bude podľa jej slov návštevná miestnosť dôkladne vydezinfikovaná.