Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

SNM prezentuje na blogu menej známe témy i vzácne zbierkové predmety

Na snímke budova Slovenského národného múzea v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

V prvých príspevkov zavedie SNM návštevníkov na exkurziu do reštaurátorskej dielne alebo im predstaví unikátnu zbierku maľovaných huslí.

Bratislava 7. februára (TASR) - Slovenské národné múzeum (SNM) predstavilo na svojej webovej stránke nový formát Blog – múzeum online. Odborníci z múzeí SNM budú prostredníctvom neho verejnosti prezentovať menej známe témy a činnosti, ktoré súvisia so záchranou, správou, výskumom a sprístupňovaním národného kultúrneho dedičstva, ako aj vzácne zbierkové predmety. TASR o tom informovala vedúca Centra múzejnej komunikácie Zuzana Vášáryová.

"Textové a obrazové informácie v mnohých prípadoch doplnia zvukové záznamy, podcasty, videá či 360-stupňové vizualizácie pri vybraných predmetoch, ktoré už prešli digitalizačným procesom," priblížilo múzeum.

V prvých príspevkov zavedie SNM návštevníkov na exkurziu do reštaurátorskej dielne alebo im predstaví unikátnu zbierku maľovaných huslí. Múzeum zverejnilo aj podcast Daniela Domoráka zo SNM – Múzea Červený Kameň, ktorý odkrýva kreatívne prostredie múzejnej pedagogiky.