Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

So šitím rúšok v Moldave nad Bodvou pomáhajú dobrovoľníci

Na snímke pracovníčka chránenej dielne Prvosienka šije na šijacom stroji ochranné rúško na tvár z bavlny v Liptovskom Hrádku 13. marca 2020. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Mesto tiež pripomína, že jednou z foriem pomoci pre seniorov je tiež sociálny taxík, ktorý zatiaľ nie je využívaný.

Moldava nad Bodvou 27. marca (TASR) – Do výzvy na dobrovoľné šitie rúšok z dodanej látky sa v Moldave nad Bodvou počas 24 hodín od zverejnenia prihlásilo 24 dobrovoľníčok a jeden dobrovoľník. TASR o tom za bodvianskomoldavskú radnicu informovala Jana Kovácsová.

Rúška okrem šitia aj rozdávajú vo svojom okolí a zvyšné doručia na mestský úrad, ktorý ich rozdeľuje podľa stanoveného kľúča z evidencie obyvateľstva. „V požadovaných množstvách boli doručené dôchodcom z denného centra, zväzu telesne postihnutých, občianskemu združeniu Večné deti, ale aj lekárom a sestričkám na polikliniku,“ spresnila.

Podľa jej slov šijú rúška aj zamestnanci mestského úradu - terénni pracovníci pre svojich klientov a učiteľky z materských škôl pre starých rodičov detí. Pridali sa aj pracovníci komunitného centra, aby nimi zásobili obyvateľov v rómskej osade na Budulovskej ulici.

Ako o tom mesto informuje na svojej webovej stránke, krízový štáb prijal viacero opatrení, ktoré sa týkajú neprispôsobivých občanov a bezdomovcov na uliciach Československej armády, Debraďská a Budulovská cesta. „Tu pretrváva nevyhnutnosť zásahov polície pri nedovolenom zhromažďovaní a nepretržitá pomoc komunitného centra pri distribúcii rúšok a poučovaní o nevyhnutných hygienických opatreniach,“ uvádza.

Mesto tiež pripomína, že jednou z foriem pomoci pre seniorov je tiež sociálny taxík, ktorý zatiaľ nie je využívaný. Čo sa týka cintorína, ten je pre verejnosť naďalej uzavretý - možnosť individuálnych návštev je len po ohlásení sa na mestskú políciu.