Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

So starým rokom sa v Košicicach prišli rozlúčiť tisíce ľudí

Na snímke novoročný ohňostroj v Košiciach 1. januára 2015.Bez popisu Foto: TASR

Ani mrazivé počasie nezabránilo tisícom Košičanov, najmä z radov mladej generácie, aby sa prišli rozlúčiť so starým rokom na Hlavnú ulicu k Immaculate.

Košice 1. januára (TASR) - Ani mrazivé počasie nezabránilo tisícom Košičanov, najmä z radov mladej generácie, aby sa prišli rozlúčiť so starým rokom na Hlavnú ulicu k Immaculate. Silvestrovské oslavy a vítanie nového roka vyvrcholili polnočným sedemminútovým pyromuzikálnym ohňostrojom.



Hudobno-zábavná a tanečná show sa odohrávala pri súsoší Immaculata od 20.00 h. Posledné sekundy starého roka odrátaval s oslavujúcimi aj primátor Richard Raši, ktorý obyvateľom zaželal veľa šťastia a úspechov v novom roku. "Košice majú za sebou úspešný rok. Už nie sme len mestom kultúry, ale najdynamickejšie sa rozvíjajúcim mestom, ktoré má pred sebou obdobie nevídaných investícií," uviedol Raši.



V ponuke silvestrovského programu boli napríklad Gipsy Kings Revivals, Danka start band, cimbalová hudba a Železiar. Zlatým klincom bolo vystúpenie populárnej skupiny Vidiek. Podľa informácií z magistrátu oslavy vyšli mestskú pokladnicu do 10.000 eur.



Súčasťou osláv bol opätovne aj Detský Silvester so zábavným programom, ktorý sa konal v stredu (31.12.) dopoludnia v priestoroch Historickej radnice.