Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

So zberom kuchynského bioodpadu začnú aj v Devínskej Novej Vsi

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Zber kuchynského bioodpadu bol v hlavnom meste pilotne spustený od októbra 2021 v Lamači.

Bratislava 21. apríla (TASR) - So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne začne aj v mestských častiach Devínska Nová Ves a Devín. Mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) tam v najbližších týždňoch začne distribuovať obyvateľom nádoby a kompostovateľné vrecká i informačné letáky.

OLO na svojom webe informuje, že v Devínskej Novej Vsi začne distribuovať balíčky od pondelka (25. 4.). V Devíne sa majú nádoby a vrecká začať obyvateľom rozdávať od 6. mája. Presný harmonogram je zverejnený na webe mestskej spoločnosti.

Zber kuchynského bioodpadu bol v hlavnom meste pilotne spustený od októbra 2021 v Lamači. V marci a apríli sa pridali aj mestské časti Záhorská Bystrica (14. marca), Karlova Ves (4. apríla) a Dúbravka (25. apríla).

Do systému sa tento rok postupne zapoja aj ostatné bratislavské mestské časti. Po Devínskej Novej Vsi a Devíne majú nasledovať Petržalka, Ružinov, Nové Mesto, Rača, Staré Mesto, Podunajské Biskupice, Vrakuňa, Vajnory, Jarovce, Rusovce a Čunovo.

Bratislava má povinnosť zabezpečiť pre svojich obyvateľov triedený zber kuchynského biologického odpadu od 1. januára 2023. Znížiť, ideálne odstrániť, sa tak má tento druh odpadu zo zmesového komunálneho odpadu.