Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Sociálna poisťovňa otvorila v Šamoríne nové pracovisko na úrade práce

Na snímke generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Michal Ilko. Foto: TASR - Jakub Kotian

Vysunuté pracovisko na Bratislavskej ceste 82/35 v budove úradu práce má charakter informačného poradenského centra s agendou dôchodkového poistenia, výberu poistného a nemocenského poistenia.

Šamorín 20. júna (TASR) - Zvýšenie dostupnosti služieb v rýchlo sa rozvíjajúcich oblastiach na juh od Bratislavy je hlavnou ambíciou novootvoreného vysunutého pracoviska Sociálnej poisťovne (SP) v Šamoríne. Poistenci z okolitých obcí už nebudú musieť cestovať do okresného mesta Dunajská Streda, informoval o tom hovorca Martin Kontúr.

"Plníme požiadavku starostov, s ktorou sa obrátili na našu pobočku v Dunajskej Strede z dôvodu vzdialenosti a nárastu počtu obyvateľov. Tento trend naďalej pretrváva práve v obciach neďaleko Šamorína. Očakávame, že otvorenie tohto vysunutého pracoviska odľahčí pobočku v Dunajskej Strede o takmer 30 percent, čo pozitívne pocítia aj naši klienti," vysvetlil na otvorení pracoviska generálny riaditeľ SP Michal Ilko.

Vysunuté pracovisko na Bratislavskej ceste 82/35 v budove úradu práce má charakter informačného poradenského centra s agendou dôchodkového poistenia, výberu poistného a nemocenského poistenia. Otvorené je počas pracovných dní okrem štvrtka.