Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Sociálne znevýhodnení študenti môžu opäť požiadať o štipendium

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Stredoškoláci a vysokoškoláci musia žiadosť doručiť na klientske centrum mestského úradu do 15. septembra.

Banská Bystrica 4. augusta (TASR) – Aj v novom školskom roku 2023/2024 môžu študenti stredných a vysokých škôl s trvalým pobytom v Banskej Bystrici, ktorí pochádzajú zo sociálne znevýhodneného prostredia, získať štipendium z Fondu Andreja Hanzlíka. TASR o tom v piatok informoval Miroslav Strelec z kancelárie banskobystrického primátora.

"Žiadateľom môže byť len fyzická osoba, ktorá má trvalý pobyt v meste pod Urpínom a po ukončení štúdia sa vráti minimálne na dva roky do nášho mesta. Ak študent v období podávania žiadosti nemá 18 rokov, urobiť tak môže za neho jeho zákonný zástupca. Pri posudzovaní sa prihliada na finančnú náročnosť študijného odboru, ako aj na sociálne a majetkové pomery," priblížil Strelec.

Stredoškoláci a vysokoškoláci musia žiadosť doručiť na klientske centrum mestského úradu do 15. septembra. Bližšie informácie vrátane formulárov sú zverejnené na webovej stránke mesta.

Samospráva udeľuje štipendium od roku 2009. Počas existencie fondu poskytla pomoc viac ako 50 študentom. Z mestského rozpočtu sa prerozdelilo vyše 42.000 eur.