Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Šoférovanie pod vplyvom alkoholu ohrozuje ostatných, pripomína polícia

Na policajnej snímke kamión, ktorý šoféroval opitý vodič na priechode Čunovo - Rajka. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Policajti z bratislavského oddelenia mýtnej polície v stredu skontrolovali vodiča kamióna na hraničnom diaľničnom priechode Čunovo – Rajka.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Polícia zaznamenala na cestách opitých vodičov. Pripomína, že šoférovanie pod vplyvom alkoholu môže ohroziť život posádky aj ostatných vodičov na cestách. Uvádza to na sociálnej sieti.

Policajti z bratislavského oddelenia mýtnej polície v stredu (20. 10.) skontrolovali vodiča kamióna na hraničnom diaľničnom priechode Čunovo – Rajka. "Dychová skúška sa skončila u vodiča rumunskej štátnej príslušnosti s pozitívnym výsledkom. V dychu mu namerali 1,77 promile," priblížili. Vodiča polícia zadržala a predviedla na najbližšie policajné oddelenie. Vyšetrovateľ obvinil 37-ročného rumunského vodiča z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vec bude podľa polície ďalej riešená v tzv. superrýchlom konaní.

Obvinenie vzniesli policajti z Pezinka aj 33-rošnej Lucii Č. pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia ju zastavila v utorok (19. 10.) a podrobila ju dychovej skúške na prítomnosť alkoholu. "Skúška prítomnosť alkoholu potvrdila. Policajti jej popoludní namerali 2,13 promile. Žena bola následne umiestnená do cely policajného zaistenia," uviedla polícia s tým, že tento prípad bude tiež riešený v superrýchlom konaní.