Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

SOŠ potravinárska v Nitre zriadi pracovisko na vzdelávanie odsúdených

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Jeho vytvorenie už na svojom októbrovom rokovaní schválili aj poslanci Nitrianskeho samosprávneho kraja, ktorý je zriaďovateľom SOŠ potravinárskej.

Nitra 23. októbra (TASR) - Stredná odborná škola (SOŠ) potravinárska v Nitre bude vzdelávať aj žiakov, ktorí si vo väzení odpykávajú trest. Študenti sa budú učiť v priestoroch Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Nitre na Vašinovej ulici.

O zriadenie elokovaného pracoviska požiadal SOŠ potravinársku riaditeľ ústavu Michal Sedliak. Vzdelávať sa v ňom bude 12 odsúdených. "Tí sa budú už počas výkonu trestu intenzívne pripravovať na život po prepustení na slobodu, čo im umožní lepšie sa uplatniť na trhu práce," uvádza sa v zámere na zriadenie vysunutého pracoviska potravinárskej strednej školy.

Jeho vytvorenie už na svojom októbrovom rokovaní schválili aj poslanci Nitrianskeho samosprávneho kraja, ktorý je zriaďovateľom SOŠ potravinárskej. Krajskí poslanci zároveň súhlasili so zaradením elokovaného pracoviska do siete škôl.

Ústav na výkon trestu odňatia slobody chce vzdelávať odsúdených už od budúceho školského roka. Záujem má o študijné odbory cukrár, cukrár-kuchár a potravinárska výroba.