Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Spaľovňa v Martine nebude, zdôraznil primátor

Ilustračné foto, spaľovňa odpadov Foto: TASR – Milan Kapusta

Martinský primátor reagoval na viacero podnetov od obyvateľov mesta, ktorí žiadali o vyjadrenie k správam šíriacim sa na sociálnych sieťach.

Martin 16. júla (TASR) – Martinský primátor Ján Danko odmieta tvrdenia o budúcej výstavbe spaľovne v mestskom katastri. Podľa primátora mesto dnes a ani v budúcnosti neplánuje budovať spaľovňu na svojom území. Reagoval tak na viacero podnetov od obyvateľov mesta, ktorí žiadali o vyjadrenie k správam šíriacim sa na sociálnych sieťach.

"Aj keď experti tvrdia, že prevádzka spaľovne by bola absolútne ekologická, nedovolíme, aby bola naša Turčianska záhradka ohrozená čo i len možnosťou znečistenia. Rád by som uistil všetkých Martinčanov, že o tomto projekte sme nikdy neuvažovali. Sám nerozumiem šíreniu takýchto fake news a hoaxov," uviedol Danko.

Podľa primátora sa v dnešnej dobe denne stretávame s množstvom neoverených a nepotvrdených správ, ktorých autori si niekedy neuvedomujú následky ich šírenia. "Slovensko však v rámci boja proti dezinformáciám spustilo viacero platforiem, ktoré ich odhaľujú a vysvetľujú. Ako primátor mesta taktiež garantujem, že na všetky otázky Martinčanov vždy rád odpoviem," skonštatoval.

Martinčania sa na primátora môžu obrátiť buď osobne v rámci dňa otvorených dverí každý prvý pondelok v mesiaci, respektíve e-mailom na otazky@martin.sk.